Menu
Pistach bessen ijs
Ingrediënten
- 225 gram geconfijte ananas
- 1 schil van 1 citroen
- 100 gram pistachnoten ongezouten
- 150 gram bessen geweekt in likeur of vruchtensap
- 3 stuks eieren
- suiker
- 475 l gekoelde slagroom
- 125 gram frambozen
Bereiden
samenvoegen: ananas, pistachnoten,cotroenraspen bessen in likeur.
3 glazen schalen klaarzetten.
3 eieren splitsen
eigeel in 1 schaal doen + 5 eetl. suiker+ 2 eetlepels kokend water. dan samen kloppen
eiwit in 1 schaal doen + 5 eetlepels suiker stijfkloppen.
1 1 schaal slagroom kloppen.
Dan alles door elkaar spatelen. dan de pistachmix erdoor heen met de frambozen vers of bevroren.
Cakebaakblik bekleden met bakpier en vullen met het mengsel.
4 uur in de diepvries.
Materialen
de 3 schalen kan je gebruiken als basis ijs!