Pistach bessen ijs

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 16-12-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 gram geconfijte ananas
  • 1 schil van 1 citroen
  • 100 gram pistachnoten ongezouten
  • 150 gram bessen geweekt in likeur of vruchtensap
  • 3 stuks eieren
  • suiker
  • 475 l gekoelde slagroom
  • 125 gram frambozen

Bereiden

samenvoegen: ananas, pistachnoten,cotroenraspen bessen in likeur. 3 glazen schalen klaarzetten. 3 eieren splitsen eigeel in 1 schaal doen + 5 eetl. suiker+ 2 eetlepels kokend water. dan samen kloppen eiwit in 1 schaal doen + 5 eetlepels suiker stijfkloppen. 1 1 schaal slagroom kloppen. Dan alles door elkaar spatelen. dan de pistachmix erdoor heen met de frambozen vers of bevroren. Cakebaakblik bekleden met bakpier en vullen met het mengsel. 4 uur in de diepvries.

Materialen

de 3 schalen kan je gebruiken als basis ijs!

Bronvermelding