Aardbeien taart met zandtaart bodem

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 01-07-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr aardbeien
  • 230 gr bloem
  • 80 gr witte basterd suiker
  • 1 tl zout
  • 140 gr koude boter
  • 1 ei
  • 1 ei dooier
  • 50 gr gemalen amandelen
  • 300 gr marscarpone
  • 60 gr poedersuiker
  • 150 gr slagroom

Bereiden

Zeef de bloem met het zout.Roer de basterd suiker en gemalen amandelen er door. Snij de boter in kleine stukjes en wrijf deze met de vingertoppen in de bloem en verdeel het gelijkmatig. Maak een kuiltje in het midden en giet hier de losgeklopte eieren in. Meng het deeg tot het samen klontert, maar niet te lang kneden. Maak een bal en wikkel deze in huishoudfolie. Leg deze minstens een half uur in de koelkast. Rol de deegbal uit,en vul hiermee de lage vorm.Op het deeg een rondje bakpapier en blindbak bonen.en bak de taart ca 12 minuten op 200 graden. Verlaag de temp.naar 175 graden, verwijder het papier en de bonen en bak nog 15 minuten tot het deeg mooi bruin kleurt. Roer de mascarpone met de poedersuiker glad. Klop de slagroom met de mixer tot zachte pieken. Voeg het samen en klop het tot een creme. haal de afgekoelde taartbodem uit de vorm. Vul deze met de creme en de gehalveerde aardbeien. Enn... smullen maar.

Materialen

Lage taart vorm Mixer Staafmixer voor malen amandelen Gedroogde bruine bonen(blind bakken)

Bronvermelding