Aardappelsalade met spekjes

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 02-07-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg. krielaardappeltjes
  • augurken
  • gerookte spekblokjes
  • 3 eieren
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 lepel selderijblad
  • mosterd
  • fritessaus

Bereiden

Snijd de krielaardappeltjes in vieren. Kook ze vervolgens gaar en laat ze afkoelen. Bak de spekblokjes en kook de eieren en laat afkoelen. Snijd de bleekselderij en het blad klein. Snijd de augurken en de inmiddels afgekoelde eieren in stukjes. Doe de aardappel, de spekblokjes, augurken, bleekselderij en stukjes ei in een schaal. Maak in een apart schaaltje een dressing van mosterd(saus), fritessaus, dun gemaakt met wat water. Hier mogen evt. wat (gedroogde ) italiaanse kruiden bij. Schenk de dressing over de aardappelsalade, meng goed door elkaar en laat een paar uur in de koelkast staan.

Bronvermelding