Romige pasta met ham en boursin

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 04-07-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram penne rigate
  • 2 a 3 stengels prei
  • 1 bakje champignons
  • 1 kuipje boursin of paturain
  • 1 pakje koksroom voor warme ingr.
  • 250 gram hamblokjes

Bereiden

Snijd de champignons en prei. Bak ze met wat knoflook, italiaans keukenkruiden een aantal minuten totdat de prei een beetje zacht wordt en de champignons gaan kleuren. Voeg de hamblokjes toe. Doe nu de room erbij en roer alles goed door. Zet het vuur zacht en laat in de midden van het groentenprutje het boursinkaasje zachtjes smelten. Kook ondertussen de pasta gaar. Als de kaas gesmolten is even proeven of er nog wat peper en/of zout bij moet. Schep wat pasta op een bord en doe de saus erover! Smakelijk!

Bronvermelding