Menu
'Daging Roedjak' Een lekker Oosters rundvleesgerecht
Ingrediënten
- rundvlees
Bereiden
1 kilo rundvlees (runderpoulet/soepvlees)
2 grote uien
4 teentjes knoflook (of 2 theelepel poeder)
4 kemirienoten
2 lomboks
1 eetlepel suiker
1 stengel sereh (citroengras) ca. 6 cm.
2 eetlepels olie
1 stuk laos (galangalwortel)
2 salam blaadjes (vervang door laurierblad)
1 eetlepel trassi (garnalenpasta)
500 ml kokosmelk (of 2 eetlepels kokospoeder oplossen in 500 ml water)
1 eetlepel ketumbar (koriander)
1/2 theelepel djinten (komijn)
BEREIDING
Snijd rundvlees in stukken ¿ iets groter dan dobbelstenen.
De fijngesneden uien in de olie fruiten en de fijngeperste knoflook (of poeder) toevoegen, tot ze lichtbruin uitzien. Daarna de laos, salam en sereh toevoegen totdat het geurig is. Voeg dan de ketumbar, djinten en trassi toe. reduceer het vuur en blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
Kokosmelk en suiker toevoegen en dan op een laag vuur laten sudderen. totdat het vlees zacht is en de olie komt bovendrijven.
Neem mager rundvlees, zoals poulet. Aangezien het gesmoord wordt wordt het runvlees mals.
Materialen
Gaat goed samen met bijvoorbeeld Gado Gado, Sambal Goreng Boontjes, Sajur Lodeh, Tumisan Sajur. Minimaal 1 uur stoven totdat het vlees zacht is en de olie bovendrijft. Smaakt zelfs beter de volgende dag¿ als de kruiden goed zijn ingewerkt.