'6 Heerlijke miniquiches' Krijg je veel gasten? Probeer dan dit basisrecept met 6 variaties

Hartige Taarten, Hapje, 20 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 24 plakjes kant-en-klaar deeg voor hartige taart

Bereiden

QUICHEBODEMPJES (basis, 24 stuks) Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet twee platte muffinvormen in voor 12 taartjes. Leg 24 plakjes kant-en-klaardeeg voor hartige taart op een werkblad en steek uit elk plakje een rondje van 8 cm. Druk deze in de vorm. Doe er een van onderstaande vullingen op en bak volgens recept. Neem quiches uit de vorm en laat op rooster afkoelen. ---------------------------------------------------------------------------------- GEKARAMELISEERDE UI EN BACON Verhit 2 theel olie in een grote pan. Voeg 1 grote, gesnipperde ui toe. Dek de pan af en verwarm het geheel 30 minuten op matig vuur tot de ui goudbruin is (door de ui langzaam te bakken komt de zoete smaak goed uit; het karameliseren mag dus niet te snel gaan). Doe de ui in een kom. Bak 125 gram fijngesneden bacon krokant. Voeg de ui en 3 theel grove mosterd toe en breng op smaak met peper. Schep een kleine hoeveelheid op elke quichebodem. Klop 2 eieren met 1.3 dl en giet dit over de ui en bacon. Bak de quiches in 15-20 min goudbruin. -------------------------------------------------------------------------------- GEITENKAAS EN ZONGEDROOGDE TOMATEN Meng 60 gram verkruimelde geitenkaas en 60 gram gehakte zongedroogde tomaten en schep kleine beetjes op elke quichebodem. Klop 2 eieren met 1.3 dl melk en 3 theel gehakte basilicum. Voeg peper en zout toe en schep dit op de vulling. Bak in 15-20 min goudbruin. -------------------------------------------------------------------------------- KERRIEAPPEL EN UI Verhit wat olie in een pan. Bak een in dunne plakjes gesneden ui lichtbruin en voeg een kleine, geschilde en geraspte groene appel toe. Voeg 1/4 theel kerrie toe en roer 1 min. Laat het uienmengsel iets afkoelen en verdeel het over de bodems. Meng 1.3 dl melk, 2 losgeklopte eieren en 2 eetl room in een kom en schep dit eiermengsel op de ui-, appelmengsel. Strooi er 20 gr geraspte cheddar over en bak de quiches in 15-20 min goudbruin. ----------------------------------------------------------------------------- KRUIDENROOM Meng 2 losgeklopte eieren met 2 eetl melk, 1.3 dl room, 2 theel gehakte bieslook, 1 theel gehakte dille, 1 eetl gehakte tijm en 1 eetl gehakte peterselie. Giet dit over de bodems en bestrooi met 2 eetl Parmezaanse kaas. Bak in 15-20 min goudbruin. ----------------------------------------------------------------------------- GEROOKTE ZALM Meng 100 gram roomkaas, 60 ml room en 2 eieren in keukenmachine of met staafmixer. Voeg wat versgemalen zwarte peper toe. Verdeel 100 gram fijngehakte, gerookte zalm over de bodems. Giet hierover het roomkaasmengsel en bak in 15-20 min goudbruin. ------------------------------------------------------------------------------- MAIS EN RODE PAPRIKA Laat 140 gram maïs uit blik uitlekken en meng dit met 40 gram geraspte cheddar en een halve, fijngesneden paprika. Klop in een kom 2 eieren, 1.7 dl room, 2 theel Dijonmosterd en een scheutje tabasco en breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel het maïsmengsel over de quichebodems en schep er het eiermengsel, tot iets onder de rand, op. bak in 15-20 min goudbruin.

Materialen

twee platte muffinvormen voor 12 taartjes.

Bronvermelding