Pastasalade

Salades, Hoofdgerecht, 6 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 03-07-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram strikjespasta (=per persoon)
  • hamblokjes
  • handjevol champignons
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 (tros)tomaten
  • 1 blikje mexicaanse groente (Bonduelle)
  • 5 augurken
  • 8 el yoghurt en / of slasaus
  • peper, zout, knoflook, provinciaalse kruiden
  • olijfolie
  • zout

Bereiden

Kook de pasta gaar / al dente in ruim kokend water met zout naar smaak. (zie aanwijzingen op de verpakking). Giet af en spoel af met koud water. Snipper de ui en snijd de champignons in stukjes en bak deze in olijfolie. Bremg op smaak met peper, zout, knoflook en provinciaalse kruiden. Snijd paprika, tomaten (eventueel zonder zaadjes) en augurk in stukjes. Laat de mexicaanse mix uitlekken. Maak een dressing van slasaus en / of yoghurt, peper, zout, knoflook, een scheutje gembersiroop. Meng alles in een grote kom door elkaar en laat door en door koud worden in de koelkast. Serveer met stokbrood en kruidenboter, bij de barbecue of als onderdeel van een buffet.

Bronvermelding