Barbecue: Gemarineerde Gamba's

Anders, Buffet, 12 personen, Oosters.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 300 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 17-08-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g diepvriesgamba's easy peel
  • (olijf)olie
  • 3 gekneusde piri-piri pepers (gedroogd)
  • 80 ml Teryakisaus
  • 2 tenen gesnipperde knoflook

Bereiden

Ontdooi de gamba's door ze in koud water te leggen. Pel de gamba's als ze bijna zijn ontdooid. Let hierbij op dat de kop en het maag-darmkanaal ook wordt verwijderd. (Bij de diepvries easypeel gamba's van Lidl zijn maag-darmkanaal en kop al verwijderd). Doe de gamba's in een schaal en voeg de overige ingredienten toe. Het is de bedoeling dat de gamba's (bijna) onderstaan. Roer af en toe voorzichtig om. Rijg de gamba's met 2 (of 3) op een spiesje. Gril de garnalen op een hete barbecue. Ze zijn snel gaar.

Materialen

schaal satépennen, geweekt in water hete barbecue

Bronvermelding