Bietensoepje met Gember ook als amuse geschikt

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 90 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-07-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram bieten
  • grof zeezout
  • 4 takjes tijm
  • 2el olijfolie
  • 100 g prei in dunne reepjes
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 5 cm verse gember geschild en geraspt
  • 7,5 dl groente / kruidenbouillon
  • mespunt piment
  • sap van 1 citroen
  • gembersiroop
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiden

Bieten uit de oven hebben meer smaak doordat de suiker in de biet karameliseren. vijzel het zeezout met de tijm tot hij gaat geuren, doe dit mengsel in een ovenschaal, leg de gewassen verse bieten hierop en rooster ze 1,5 uur in een hete oven van 200 graden. schil de bietjes en hak ze in stukjes. Verhit de olie en bak de gember, prei en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Voeg alle overige ingredienten toe, behalve het citroensap . Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep. Voeg naar smaak citroensap, gembersiroop, zout en peper toe. Serveer de soep met creme fraiche, verkruimelde geitenkaas of komkommerreepjes .

Bronvermelding