Calvadosappel met patè

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 04-07-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stk appel zoetzuur
  • 3 el calvados (slijter)
  • 50 gr. roompate
  • 8 stk kappertjes

Bereiden

Stukje appel schillen en in lengte in 4 dunne plakken snijden. Uit elk plakje 2 sterretje steken of snijden. Calvados met sterretjes in een kleine pan aan de kook brengen en 1 minuut zachtjes koken*. Appelsterretjes in zeef laten uitlekken. Paté met natgemaakte mes in 8 gelijke plakken snijden. Met koele hand paté tot 8 mooie gelijkmatige balletjes rollen. Balletjes tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Appelsterretjes over amuse lepels verdelen. Op elk sterretje 1 patéballetje leggen. Elk patéballetje met twee kappertje garneren.

Materialen

stervormig uitsteekvormpje

Bronvermelding