Andijviestamppot 2

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-07-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • pureestamper
  • 1.2 kilo aardappelen
  • 1 duopak magere spekreepjes (250 gram)
  • 100 ml halfvolle melk
  • 25 gram boter
  • 1 zak fijngesneden andijvie (500 gram)
  • 2 eetlepels creme fraiche (bekertje 125 ml)
  • maggi

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Verhit ondertussen een koeken pan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 7 minuten bruin en krokant. Neem uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de melk en boter toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Schep de creme fraiche erdoor en breng op smaak met peper en maggi. Bestrooi met de spekjes.

Bronvermelding