Risotto met snijboontjes en zalm

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Fusion.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 23-07-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g risottorijst
  • 250 g snijboontjes, dun gesneden
  • 250 g champignons, gesneden
  • 250 g verse zalmfilet
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • zeezout en zwarte peper
  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • 2 wijnglazen droge witte wijn of vermout
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 gram boter
  • 150 gram blauwe kaas
  • bosje verse (blad)peterselie, fijngehakt

Bereiden

De risotto: Stap 1: Maak de bouillon klaar. Doe de olijfolie en een klontje boter in een pan en fruit de ui en knoflook in 15 minuten glazig. Draai het vuur omhoog en doe de risottorijst erbij. Stap 2: De rijst begint zachtjes te bakken. Blijf continu roeren. Giet, als de korrels (na ca. een minuut) glazig worden, de wijn of vermout erbij en blijf roeren. Stap 3: Als de wijn door de rijst is opgenomen, voeg dan de eerste soepopscheplepel bouillon en wat zout toe. Draai het vuur laag zodat de rijstkorrels aan de buitenkant niet te snel garen. Schep er lepel voor lepel de bouillon bij en blijf roeren. Wacht tot alle bouillon is opgenomen alvorens er een nieuwe lepel bij doet. Dit duurt ca. 15 minuten. Voeg net zo lang bouillon toe tot de rijstkorrels zacht zijn. Stap 4: Als de rijst klaar is, zet dan de pan van het vuur en roer de boter, de blauwe kaas en fijngesneden peterselie erdoor. Leg het deksel op de pan en laat de rijst twee minuten staan. Ondertussen: Bak aan het eind van stap 3 van het risottorecept de gesneden champignons in een scheutje olijfolie in 2 minuten goudbruin. Bestrooi met wat peper en zout. Kook ondertussen de dun gesneden snijboontjes tot ze beetgaar zijn. Bak de zalm aan beide kanten gaar. Schep de champignons en snijboontjes door de rijst. Doe evt. voor de smaak een kneepje citroen door de risotto. Haal de huid van de zalm en trek deze met een vork in kleine stukken. Meng door de rijst. Serveer de risotto met Parmezaanse kaas.

Bronvermelding