Menu
Algerije - Lamsvlees in kruiden
Ingrediënten
- 1 bos wortels
- 8 jonge bietjes
- 1 bos rozemarijn
- 1 bos oregano
- 1 bos salie
- olijfolie
- zout en peper
- 8 lamskoteletjes
- keukentouw
Bereiden
Verhit de oven voor op 200 gr. Snijd de worteltjes en reepjes en de bietjes in partjes. Neem van alle kruiden 1 takje en haal de blaadjes los. Snijd ze fijn en meng 1 dl olijfolie en zout en peper.
Meng de groenten met de kruidenolie, verdeel over een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in ca. 15 min. bijna beetgaar. W
Wrijf de koteletjes in met peper, zout en wat olijfolie.
Meng de overgebleven takjes kruiden en verdeel in 8 bosjes.
Pak de koteletjes stevig in met de kruiden en bind vast met keukentouw. Schakel de oven terug naar 160 gr. en leg de koteletjes op de groente. Gaar ze in ca. 15 min. Het aroma komt je tegemoet.