Algerije - M'toum el Araïs

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 24-07-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ei
  • gr lamsgehakt Marokkaans brood
  • olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl anijspoeder
  • 1 el komijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • zout en peper
  • 4 rijpe, tomaten, gehalveerd
  • smen
  • rauwmelkse boter
  • zeezout
  • 4 el kruidenthee van rozemarijn of tijm

Bereiden

Scheur het brood in kleine stukjes, besprenkle ze met wat water of olie en laat ze zacht worden. Snijd de peterselie en koriander fijn. Rasp de uien en de knoflook. Kneed het brood met de kruiden, de helft van de knoflook en ui, het ei, gehakt, anijspoeder, komijnzaad, kaneel en zout en peper. Vorm er met natte handen kleine balletjes van. Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan en bak de rest van de ui en de knoflook 5 min. op laag vuur. Halveer de tomaten en rasp ze boven de pan. Voeg een scheutje water toe, bak weer 5 min. en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gehaktballetjes toe en gaar ze in ca. 15 min. Serveer met vlokjes smen. erover. Smen: Kneed zachte boerenboter (rauwmelkse boter)met flink wat zeezout en 3-4 el. heel, sterke kruidenthee. Je bewaart smen in gesteriliseerde potten buiten de koelkast, zodat de boter kan rijpen.

Bronvermelding