Lamsbout op Groenten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 100 minuten, Bereiding: 80 minuten,

Laatst aangepast: 24-01-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuks aubergine
  • 1 stuks winterpeen
  • 2 takjes verse munt
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 gram lamsbout
  • zout, versgemalen peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 150°C). Was en snij de aubergine in de lengte in repen van ca. 1 cm dik. Bestrooi de repen met zout en laat ze ca. 10 minuten in een vergiet uitlekken. Spoel de auberginerepen af en dep ze droog met keukenpapier. Schil en snij de winterpeen met de dunschiller in lange linten van ca. 1 cm breed. Was en hak de munt fijn. Roer de munt, tijm, peper en oregano door 3 eetlepels olijfolie. Bestrijk de groenten met het oliemengsel. Laat de lamsbout midden in de oven in ca. 50 minuten op ± 155°C gaar worden. Bak, als de lamsbout bijna gaar is, de auberginerepen met de wortellinten in ca. 5 minuten gaar. Verdeel de groenten op een schaal en leg de plakken lamsbout erop.

Bronvermelding