Oosterse Witlof

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Thais.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 24-01-2005 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 struikjes witlof
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram blokjes kipfilet
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 stuk rode peper
  • zout, versgemalen peper

Bereiden

Maak de witlof schoon en snij elk struikje in de lengte in vieren. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en pers de knoflook hierboven uit. Voeg de rode peper en kipfilet toe en roerbak de filet in ± 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de witlof toe en roerbak deze 1 minuut op een hoog vuur mee. Voeg de sesamolie, honing, sojasaus en limoensap aan de witlof toe en roerbak nog 2 à 3 minuten. Breng de witlofschotel op smaak met zout en peper. Garneer het geheel met sesamzaad.

Bronvermelding