Menu
Oosterse Witlof
Ingrediënten
- 2 struikjes witlof
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 250 gram blokjes kipfilet
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 1 stuk rode peper
- zout, versgemalen peper
Bereiden
Maak de witlof schoon en snij elk struikje in de lengte in vieren.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en pers de knoflook hierboven uit. Voeg de rode peper en kipfilet toe en roerbak de filet in ± 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de witlof toe en roerbak deze 1 minuut op een hoog vuur mee. Voeg de sesamolie, honing, sojasaus en limoensap aan de witlof toe en roerbak nog 2 à 3 minuten. Breng de witlofschotel op smaak met zout en peper. Garneer het geheel met sesamzaad.