Bietensalade met gerookte forelfilet en appel

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-07-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g gekookte bieten
  • 2 elstar appels, gewassen
  • 250 g gerookte forelfilet, in stukjes
  • 1 rode ui, in halve dunne ringen
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 el olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Bereiden

Pel de bieten en snij in blokjes. Doe dit ook met de appels. Schep de bieten, appels, forelfilet en uiringen door elkaar. Klop de azijn met de mosterd en olie goed los en giet dit over de salade. Breng goed op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola over 4 borden en schep hierop de bietensalade. Tip: ook lekker met gerookte kip

Bronvermelding