Salade met geitenkaas en mango

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 06-07-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr rauwe ham
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode ui
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 zak jonge bladsla
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 20 ml rodewijn azijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • zout, versgemalen peper

Bereiden

Snij de ham in reepjes. Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en snij er parten van. Pel de ui en snij deze in dunne ringen Verkruimel de geitenkaas Doe de bladsla in een schaal en verdeel de ham, mango, ui, pijnboompitten en geitenkaas erover. Schil de appel en rasp deze. Klop een dressing van de azijn en de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit, roer de appelrasp erdoor, en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade.

Bronvermelding