Tonijnquiche met kappertjes

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-07-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 blikjes tonijn naturel (185 gr)
  • 1 zakje verse peterselie
  • versgemalen peper
  • 2 grote eieren
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 bekertje creme fraiche ( 2 dl)
  • 50 gr geraspte jong belegen kaas
  • 2 el kappertjes
  • 1,5 el boter om in te vetten
  • 0,5 el bloem om te bestuiven

Bereiden

Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 º C of gasovenstand 4. Tonijn afgieten en in stukjes verdelen. Peterselie fijnknippen en ¾ deel van peterselie door tonijn mengen. Goed op smaak brengen met peper. In kom eieren loskloppen. Ansjovisfilets met vork fijnmaken. Ansjovis, crème fraîche en helft van kaas door eieren roeren. Op smaak brengen met peper. Taartvorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 2 8 cm doorsnee. Zijkanten en bodem van vorm hiermee bekleden. Met vork gaatjes in deeg prikken. Deeg afdekken met bakpapier en blindbakvulling erop leggen. Taartbodem in midden van oven ca. 25 minuten bakken. Bakpapier en blindbakvulling verwijderen en bodem nog ca. 5 minuten bakken. (Bodem iets laten afkoelen) Tonijn over deegbodem verdelen. Kappertjes erover strooien. Crème-fraîchemengsel erover schenken. Rest van kaas erover strooien. Quiche in ca. 25 à 30 minuten licht goudbruin en gaar bakken. Uit oven bestrooien met rest van peterselie. Serveren met tomatensalade.

Materialen

taart- of springvorm doorsnede ca. 26 cm , bakpapier, blindbakvulling of gedroogde peulvruchten

Bronvermelding