Menu
Citroenmousse met kokos
Ingrediënten
- 2 dl zure room
- 3 blaadjes gelatine
- 1 citroen
- 1/4 liter slagroom
- 80 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eetl geraspte kokos
Bereiden
Week de blaadjes gelatine 3 min. in ruim koud water tot ze zacht zijn. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak) en pers de vrucht uit.
Breng de helft van de room met de suiker en vanillesuiker aan de kook. Blijven roeren tot de suiker is opgelost. Voeg dan de citroenrasp en het sap toe en draai het vuur uit.
Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze in het roommengsel op. Laat de room afkoelen (geregeld even doorroeren).
Klop de rest van de slagroom halfstijf tot yoghurtdikte. Schep de kokos en de zure room er voorzichtig doorheen en dan het afgekoelde maar nog niet gestolde gelatinemengsel.
Verdeel de mousse over 4 schaaltjes. Laat het dessert 1,5-2 uur opstijven in de koelkast.