Gepofte aardappels met pesto

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 110 minuten,

Laatst aangepast: 07-07-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 aardappels om te poffen
  • 1,5 dl slagroom
  • 5 el groentebouillon
  • 1 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el verse basilicum, fijngehakt
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper

Bereiden

Boen de aardappels goed schoon en prik de schil in met een vork. Wrijf wat zout in de schil en leg de aardappels op een bakplaat. Bak ze ca. 1 uur in een op 190 ºC voorverwarmde oven tot ze gaar zijn en een knapperig schilletje hebben. Haal de aardappels uit de oven, snijd ze in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees met een lepel in een kom. Laat een dunne laag aardappel in de schillen zitten. Prak het vruchtvlees met een vork. Laat intussen slagroom en bouillon samen 8-10 minuten zachtjes in een pan tot de helft inkoken. Roer citroensap, knoflook en basilicum erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer dit mengsel met de de pijnboompitten door de geprakte aardappels. Schep het mengsel in de aardappelschillen en bestrooi het met de parnezaanse kaas. Zet de aardappels nog ca. 10 minuten in de oven tot de kaas kleurt. Serveer warm.

Bronvermelding