Tomaten- en paprikasoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 07-07-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 15 Romatomaten
  • 3 middelgrote rode paprika's
  • 7 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte verse rode peper
  • 1 teen knoflook (gehakt)
  • 2 eetlepels rodewijn azijn
  • 5,7 dl kippen- of groenteboullion
  • 2 grote handen verse basilicumblaadjes
  • zout
  • peper

Bereiden

Kerf de tomaten kruislings in en blancheer ze ongeveer 20 seconden in kokend water, of tot de schil zich gemakkelijk laat verwijderen. Ontpit ze. Gril de paprika's in hun geheel (voor een echt zoete paprikasmaak moet je ze grillen tot ze zwart zijn), laat ze in een kom met deksel afkoelen, pel ze en hak ze in kleine stukjes. Doe de gehakte paprika met 2 eetlepels extra vierge olijfolie en de gehakte rode pepertjes (zonder pitjes) in een voorverwarmde pan met een dikke bodem. Voeg er een snufje zout aan toe en laat 5 minuutjes zachtjes bakken. Doe de gehakte knoflook erbij en laat nog 2 minuten bakken. Voeg dan de grof gesneden tomaten toe, een snufje zout en de rode-wijnazijn, en laat ongeveer 10 minuten zachtjes bakken, zodat de tomaten 'smelten' en de smaken op elkaar in werken. Giet de bouillon erbij en laat nog 15 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak. Ik houd niet van 'klontjes' in de soep, dus ik maak de soep, in de pan, glad met een staafmixer. Wrijf het basilicum met een snufje zout inn een vijzel tot moes. Roer er de rest van de olijfolie en nog een drupje wijnazijn door. Schep dit mengsel royaal over je soep.

Materialen

Pan met dikke bodem Schaal met deksel Vijzel Eventueel staafmixer

Bronvermelding