Oma's kip kerrie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 07-07-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • kerrie
  • 50 gram bakboter
  • bloem
  • kippenbouillon blokje
  • 2 hand rozijnen
  • 1 hand amandelen
  • oude kaas
  • water
  • 1 eetlepen olijfolie
  • rijst

Bereiden

Ontvel de kippenpoten en wrijf ze royaal in met kerrie. Smelt de bakboter in een grote pan en bak de kippenpoten aan. Haal de kippenpoten uit de pan en leg ze even opzij. Voeg een gelijk deel bloem als boter toe aan de boter. (niet qua gewicht, maar qua volume). Maak een roe door beetje voor beetje water toe te voegen. Zorg dat het vuur hoog genoeg staat en voeg pas nieuw water toe wanneer het mengels weer glad is. Maar de roe niet te dun. Voeg een kippenbouillonblokje en kerrie toe naar smaak. Voeg de rozijnen toe. Doe de kip terug in de pan en laat het minstens 1 uur sudderen met de deksel op de pan. Het liefst langer, totdat de kip van het bot valt. Breng de saus op smaak met (een deel van) een boullionblokje. Kook voldoende rijst voor 4 personen. Rasp de oude kaas. Pel de amandelen en split ze. Bak in een koekenpan met olijfolie de amandelen en overgebleven rozijnen. Dit gerecht wordt als volgt gegeten: Haal de kip van het bot en leg de stukjes vlees in het midden van je bord. Schep er rijs over. Vervolgens de saus. Strooi daarna de kaas er over en als laatste de rozijnen en amandelen. Zodat er een bergje ontstaat.

Materialen

Grote pan met deksel. Koekenpan. Kaasrasp.

Bronvermelding