Kruidkoek van Mama

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.

Laatst aangepast: 07-07-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr bruine basterd suiker
  • 1 citroen
  • 1/2 l melk
  • 1 el cacao
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl speculaas / koekkruiden
  • 150 gr rozijnen
  • 150 gr amandelen
  • 1 el honing
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • boter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden Was, schil en pers de citroen. Doe het sap en de rasp in een maatbeker en vult het aan met melk tot 2,5 decilitier. Doe het mengsel in een kom. Voeg alle overige ingrediënten toe. Het maakt niet uit welke volgorde. Mix de ingrediënten met een mixer. Vet een cakevorm met boter in en giet het mengsel in de cakevorm. Doe de koek 5 minuten in de oven op de onderste richel. Haal de koek niet uit de oven, maar stel de oven opnieuw in op 150 graden en bak 45 minuten. De cake is gaar wanneer een breinaald in de koek gestoken worden en deze er schoon uit komt.

Bronvermelding