Aardappelkoekjes

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Thais.

Laatst aangepast: 13-08-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr vastkokende aardappelen
  • 1-2 kleine rode pepers, fijngehakt
  • citroengras, alleen het witte gedeelte
  • 3 flinke handen korianderblad, gehakt
  • 8 lente-uien, gehakt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3 el tarwebloem
  • olie, om te frituren
  • zoete chilisaus

Bereiden

Rasp de aardappels en dep ze droog in een theedoek, probeerzoveel mogelijk vocht eruit te krijgen. Meng ze met de pepers, citroengras, koriander, lente-ui, eieren en de bloem. Verhit 1,5 cm olie in een koekenpan. Vorm koekjes van steeds 2 volle eetlepels van het mengsel en bak ze met 3 of 4 tegelijk 3-4 min. op matig vuur. Keer ze en bak ze in nog eens 3 min knapperig en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm terwijl je de rest bakt. Serveer ze warm met zoete chilisaus.

Bronvermelding