Menu
Aardappelkoekjes
Ingrediënten
- 750 gr vastkokende aardappelen
- 1-2 kleine rode pepers, fijngehakt
- citroengras, alleen het witte gedeelte
- 3 flinke handen korianderblad, gehakt
- 8 lente-uien, gehakt
- 2 eieren, losgeklopt
- 3 el tarwebloem
- olie, om te frituren
- zoete chilisaus
Bereiden
Rasp de aardappels en dep ze droog in een theedoek, probeerzoveel mogelijk vocht eruit te krijgen. Meng ze met de pepers, citroengras, koriander, lente-ui, eieren en de bloem. Verhit 1,5 cm olie in een koekenpan. Vorm koekjes van steeds 2 volle eetlepels van het mengsel en bak ze met 3 of 4 tegelijk 3-4 min. op matig vuur. Keer ze en bak ze in nog eens 3 min knapperig en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm terwijl je de rest bakt. Serveer ze warm met zoete chilisaus.