Baltikip

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 13-08-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg kippendijen, ontbeend en ontveld
  • 0,8 dl olie
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 4-5 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el geraspte gember
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 425 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 groene paprika, zaad eruit,in blokjes
  • 1-2 kleine groene pepers, zaad eruit, fijngehakt
  • 4 el gehakte koriander
  • 2 lente-uien, gehakt
  • zout

Bereiden

Verwijder overtollig vet of zenen van de kippendijen en snijd ze in 4 of 5 stukken van gelijke grootte. Verhit een wok op hoog vuur, voeg de olie toe en zwenk de pan om de olie te verdelen. Voeg de ui toe en roerbak ca 5 min op matig vuur tot hij zacht is maar niet bruin. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak het geheel 3 min.. Voeg de specerijen, 1 tl zout en 0,6 dl water toe. Draai het vuur hoog en roerbak het geheel 2 min. Pas op dat het niet verbrandt! Het moet wel dik worden. Voeg de tomaat en 2,5 dl water toe en kook het geheel in ca 10 min tot een dik, moesachtig mengsel, en tot de olie boven komt drijven. Voeg de kip toe aan de pan, draai het vuur laag en laat alles onder af en toe omscheppen 15 min sudderen. Voeg de paprika en de pepers toe en laat alles nog ca 25 min sudderen. Voeg een scheutje water toe als het mengsel te dik wordt. Roer de koriander erdoor en garneer met lente-ui.

Bronvermelding