Menu
Snelle moussaka
Ingrediënten
- 2 eetl olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 st knoflooktenen, fijngehakt
- 500 gr lams- of rundergehakt
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 tl kaneel
- 1 st aubergine in plakken (gegrild in grillpan)
- 1 eetl gedroogde oregano
- zout en peper
- 200 gr feta, verkruimeld
- 3 eetl verse munt
- 1 1
Bereiden
Voorbereiden:
Snij de aubergine in plakken smeer deze dun in met olijfolie en bak ze in de grillpan tot ze zacht zijn. zijn ze in stukjes.
Bereiden:
1.Verhit de olie in een wok en doe de ui en de knoflook erin en bak tot ze gaar zijn. Doe het gehakt erbij en bak 3 - 4 minuten.
2. Doe de tomatenblokjes, de tomatenpuree, oregano en de kaneel erbij en laat 15 minuten sudderen. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.
Voeg de aubergines toe en laat nog even mee verwarmen.
3. Voeg voor het serveren de verkruimelde feta en de gehakte munt toe. Serveer met brood en evt. een groene salade.