Menu
Rozemarijn en courgette clafoutis
Ingrediënten
- 2 el bloem
- 3 eieren
- 3 dl slagroom
- 350 gr courgette in plakjes van 1 cm
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el fijngehakte rozemarijn
- 150 gr cantal of cheddar in dunne plakjes
- zout
- versgemalen zwarte peper
Bereiden
* Verwarm de oven voor op 200gr (stand 6)
* Klop de bloem, eieren en room tot een glad beslag
* Laat 20 minuten rusten
* Blancheer de courgetteplakken 30 sec. in koken water met zout
* Afgieten, uitlekken en droogdeppen
* leg de courgetteplakken dakpansgewijs in cirkels op de bodem van een met boter bestreken gratinschaal
* Bestrooi met zout en peper
* Roer de knoflook en rozemarijn door het beslag en giet dit over de courgettes
* Verdeel de kaasplakjes er over en bestrooi met rozemarijn.
* Bak de courgettes plm 35 minuten goudbruin in de oven.
* Laat voor het serveren de clafoutis eerst wat afkoelen, zodat hij iets inzakt
Materialen
Gratinschaal, oven