Rozemarijn en courgette clafoutis

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 35 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2004 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el bloem
  • 3 eieren
  • 3 dl slagroom
  • 350 gr courgette in plakjes van 1 cm
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • 150 gr cantal of cheddar in dunne plakjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden

* Verwarm de oven voor op 200gr (stand 6) * Klop de bloem, eieren en room tot een glad beslag * Laat 20 minuten rusten * Blancheer de courgetteplakken 30 sec. in koken water met zout * Afgieten, uitlekken en droogdeppen * leg de courgetteplakken dakpansgewijs in cirkels op de bodem van een met boter bestreken gratinschaal * Bestrooi met zout en peper * Roer de knoflook en rozemarijn door het beslag en giet dit over de courgettes * Verdeel de kaasplakjes er over en bestrooi met rozemarijn. * Bak de courgettes plm 35 minuten goudbruin in de oven. * Laat voor het serveren de clafoutis eerst wat afkoelen, zodat hij iets inzakt

Materialen

Gratinschaal, oven

Bronvermelding