Stroopwafeltaartjes met citroenkwark

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-08-2012 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 blaadje(s) gelatine 6 stroopwafel(s)
  • 2 citroen(en) 200 gr rietsuiker
  • 250 gr kwark 75 ml slagroom

Bereiden

Voorbereiding: Zet 6 papieren muffinbakjes in een muffinvorm klaar. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Boen de citroenen schoon en rasp 1 tl van de schil. Snijd van de andere citroen 6 dunne plakjes. Pers 70 ml sap uit de vruchten. Bereiding: Druk de stroopwafels voorzichtig in de vormpjes zodat ze de vorm van het bakje aannemen. Maak een suikerstroop door 100 ml water te verhitten met 100 gram suiker. Leg hier de plakjes citroen in, laat 10 minuten op laag vuur staan en laat vervolgens de citroenplakjes uitlekken. Verhit de citroensap in een steelpannetje en los de overige rietsuiker hierin op. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe, laat ze goed oplossen. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf. Meng het tot kamertemperatuur afgekoelde citroenmengsel goed door de kwark. Meng als laatste de slagroom en de citroenrasp erdoor. Giet het mengsel in de stroopwafelbakjes en garneer met een plakje suikercitroen. Laat de taartjes minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Bronvermelding