Asperge-garnalensalade

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Oosters.
Voorbereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-07-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg. witte asperges
  • 250 gr. gekookte cocktailgarnalen
  • 1/2 tl. sesamzaadjes
  • 1/8 tl. sechuanpepertjes(toko)
  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • 1 eetl. mais of olijfolie
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. ketchup
  • 2 eetl. japanse sojasaus
  • 2 tl. chillpasta
  • 2 tl. suiker
  • 1/8 tl. witte peper

Bereiden

1. Rooster de sesamzaadjes voor de dressing in een droge koekenpan lichtbruin. Rooster de sechuanpepertjes ook licht in een droge koekenpan en maal ze ddarna fijn in de vijzel. Roer een dressing van de sesamzaadjes, pepertjes, wijnazijn, maisolie, sesamolie, ketchup, sojasaus, chilipasta, suiker en peper. Roer goed en zet de dressing tot gebruik weg. 2. Snijd de onderkanten van de asperges en schil de asperges. Kook ze 4 min. tot ze nog wat knapperig zijn. Neem ze uit de pan, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. 3. Verdeel de asperges over 6 borden en verdeel de garnalen erover. Schenk vlak voor het serveren dressing over de asperges.

Materialen

vijzel.koekenpan.

Bronvermelding