Aardbeienkwarktaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 25-08-2012 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak bastognekoeken of biacuitjes
  • 500 gr. kwark
  • 250 ml. slagroom
  • 200 gr. witte basterdsuiker
  • 60 gr. boter
  • 12 blaadjes gelatine
  • 100 ml. aardbeiensap
  • 500 gr. aardbeien

Bereiden

Springvorm bekleden met bakpapier of licht invetten. De koeken in een beslagkom doen en met een lege glazen fles tot kruimels stampen. De boter heel zachtjes laten smelten en dan door de koekkruimels roeren. De koekkruimels in de springvorm storten en met de bolle kant van een lepel goed aandrukken. De bodem ca. 10 min. in de koelkast zetten. De gelatine laten weken in koud water. Tweederde deel van de aardbeien ontkronen en pureren. Het aardbeiensap verwarmen en de gelatine erin oplossen en daarna door de gepureerde aardbeien roeren. De kwark met de basterdsuiker en de gepureerde aardbeien mengen. De slagroom zonder suiker stijf kloppen en heel voorzichtig door het kwarkmengsel spatelen.. Het kwarkmensgel op de taartbodem storten en glad strijken. Minimaal 2 uur laten opstijven in de koelkast. De taart garneren met het restant van de aardbeien.

Materialen

springvorm, bakpapier, staafmixer of blender.

Bronvermelding