Bruine bonen goreng

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Fusion.

Laatst aangepast: 27-08-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • olie (zonnebloem of olijf)
  • 1 blik bruine bonen
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 100 gram gerookte magere spekblokjes
  • 1 blikje tomaten puree klein
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 1 ons tauge gewassen
  • 250 gram champignons in plakjes
  • paprikapoeder
  • kerriepoeder
  • tijm
  • peper
  • zout
  • eventueel tabasco

Bereiden

- spekblokjes uitbakken in koekenpan - uit de pan halen en op keukenpapier uitlekken - in dezelfde koekenpan gehakt rul bakken - daarna tomatenpuree, ketjap en kruiden naar smaak toevoegen - In braadpan 1 eetlepel olie verwarmen en de ui glazig bakken. Dan de paprikastukjes en champignons toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes bakken. Op het laatst de tauge toevoegen en kruiden naar smaak toevoegen - bruine bonen in aparte pan verwarmen. - bruine bonen met schuimspaan (of afgieten) bij groenten scheppen - gehakt en spekjes bij groenten scheppen en nog even doorwarmen en eventueel op smaak brengen

Bronvermelding