Menu
Bruine bonen goreng
Ingrediënten
- olie (zonnebloem of olijf)
- 1 blik bruine bonen
- 250 gram mager rundergehakt
- 100 gram gerookte magere spekblokjes
- 1 blikje tomaten puree klein
- 2 eetlepels ketjap
- 1 ui gesnipperd
- 1 groene paprika in stukjes
- 1 ons tauge gewassen
- 250 gram champignons in plakjes
- paprikapoeder
- kerriepoeder
- tijm
- peper
- zout
- eventueel tabasco
Bereiden
- spekblokjes uitbakken in koekenpan
- uit de pan halen en op keukenpapier uitlekken
- in dezelfde koekenpan gehakt rul bakken
- daarna tomatenpuree, ketjap en kruiden naar
smaak toevoegen
- In braadpan 1 eetlepel olie verwarmen en de ui
glazig bakken. Dan de paprikastukjes en
champignons toevoegen en ca. 5 minuten
zachtjes bakken. Op het laatst de tauge
toevoegen en kruiden naar smaak toevoegen
- bruine bonen in aparte pan verwarmen.
- bruine bonen met schuimspaan (of afgieten) bij
groenten scheppen
- gehakt en spekjes bij groenten scheppen en nog
even doorwarmen en eventueel op smaak brengen