Menu
Canard a la Orangina
Ingrediënten
- 4 st eendenpoten
- 1 dl sinas of orangina
- 2 el cointreau
- 1 tl rode wijn azijn
- 4 st sinasappels in parten gesneden
- 1 st sinasappel (schil en sap)
- 1 el olijfolie
- 0,5 tl komijn
- 1 tl zout
Bereiden
Maak marinade van sinasappelschil en -sap, olie, komijn en zout.
Wrijf marinade over de eendenpoten en laat minimaal uur marineren (liever nacht in koelkast)
Verwarm oven voor op 170 graden.
Eendenpoten met marinade in een braadslee en bak 1 uur in hete oven.
Bedruip halverwege de braadtijd met wat braadvocht.
Ongeveer 15 minuten voor het serveren de sinas en cointreau in grote koekenpan en laat de vloeistof tot de helft inkoken.
Roer en het zout en de wijnazijn doorheen en voeg sinasappelparten toe.
Laat saus 5 minuten sudderen.
Serveer de gebakken eendenpoten met de saus.
Salade van waterkers of rucola is lekker erbij.