Menu
Aardappel kaaskroketjes
Ingrediënten
- 400 gr aardappelen
- 1/2 dl melk
- 50 gr boter
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 100 gr belegen kaas
- 1 ei
- paneermeel
- frituurolie
Bereiden
Aardappelen schillen en gaar koken. Aardappelen fijnstampen met melk, klontje boter, zout, peper en nootmuskaat. Het moet een stevige puree worden. Af laten koelen en er de geraspte kaas doormengen. Met ca. 1 eetl. aardappelpuree kroketjes vormen, er mogen geen barstjes in de buitenkant zitten. De kroketjes door losgeklopt ei en paneermeel halen. Kroketjes in de koelkast op laten stijven. Frituurvet verwarmen tot 180 C. Kroketjes met niet te veel tegelijk goudbruin bakken (evt. in een voorverwarmde oven op 100 C kroketjes warm houden) en op keukenpapier uit laten lekken. Tip: varieer met kaas, bv blauwe kaas of komijnenkaas of vervang de kaas door bieslook, dille, blokjes ham, stukjes zongedroogde tomaat of gfrituurde uitjes.