Paksoi met kipkerrie

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 25-01-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram meergranenrijst
  • 1 grote paksoi
  • 400 gram kipfilet
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram studentenhaver
  • zout en versgemalen peper

Bereiden

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Was de paksoi en houd 4 mooie grote bladeren van de kool apart. Snij de rest van de paksoi in stukken. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en laat de kerrie op een laag vuur ca. 2 minuten bakken. Voeg de kip toe aan de kerrie en laat het ca. 3 minuten meebakken. Pel en pers de knoflook uit boven de kip en breng op smaak met peper en zout. Schep de studenten haver en de gesneden paksoi door het kipmengsel en bak nog ca. 4 minuten. Verdeel het kipmengsel over de 4 paksoi- bladeren en serveer met een timbaaltje rijst.

Bronvermelding