Aardbeiengranita

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 09-09-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram aardbeien
  • 200 ml water
  • 250 gram suiker

Bereiden

Maak een siroop door het water met de suiker aan de kook te brengen en ongeveer 2 minuten te laten koken. Spoel, terwijl de siroop afkoelt, de aardbeiden af, verwijder de kroontjes en dep ze droog. Maal de aardbeien fijn en voeg de zo verkregen aardbeienpuree toe aan de siroop. Meng alles goed en doe het in een lage roestvrijstalen schaal. Zet de schaal in de vriezer. Na ongeveer een uur uit de vriezer halen en met een vork omroeren. Terug de vriezer in voor een half uur. Wederom doorroeren met een vork en terug voor een half uur. Daarna nogmaals. Verdeel de granita over de glazen nadat je het voor de laatste maal fijn hebt gemaakt met een vork.

Materialen

Lage roestvrijstalen schaal die in de diepvries kan.

Bronvermelding