Gevulde aubergine met gehakt uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Fusion.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 11-09-2012 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 2 eetl olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theel gedroogde oregano
  • 75 gram rozijnen, gewassen
  • 2 theel kerriepoeder
  • 125 ml kookroom
  • 75 gram geraspte belegen kaas

Bereiden

Halveer de aubergines in de lengte en schep met een lepel zoveel vruchtvlees uit de helften dat er 1/2 cm aan de rand rondom overblijft. Snijd het uitgeschepte vruchtvlees in heel kleine stukjes. Leg de auberginehelften met de bolle kant naar onder in de schaal en bestrooi ze met wat zout. Schenk 5 eet. water in de schaal. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, aubergine en oregano toe en roerbak 3 min. op middelhoog vuur. Roer de rozijnen, kerriepoeder, kookroom, 3 eetl. water en zout en peper erdoor en breng aan de kook. Verdeel de vulling over de aubergines en strooi de kaas erover. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat in ca. 30 min. gaar worden. Verdeel de halve aubergines over 4 borden. Lekker erbij: rijst en een tomatensalade.

Materialen

ruime lage ovenschaal

Bronvermelding