Flaugnarde met peren, bramen en eau-de-vie

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-09-2012 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 stuks rijpe peren
  • 150 gr. bramen
  • 4 eetl. peren eau-de-vie of Calvados
  • 25 gr. ongezouten boter
  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 1 theel. vanille-aroma
  • 3 stuks eieren
  • 125 gr. suiker
  • 50 gr. bloem
  • poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de peren doormidden, verwijder de klokhuizen en snij ze met schil in partjes van 1/2 cm dik. Doe ze direct in een kom samen met de bramen. Schenk de eau-de-vie erover en schep zorgvuldig om. Maak het beslag. Meng de melk, room en vanille met elkaar. Vet een ovenschaal licht in. Schep de peren en bramen met een schuimspaan in de schaal en roer een evt. restant eau-de-vie door het beslag. Klop in een grote kom de eieren met de suiker en een snufje zout op tot een licht en luchtig mengsel met het drievoudige aan volume. Spatel de bloem luchtig door het eiermengsel en roer er dan het melkmengsel door. Schenk het beslag over de vruchten, verdeel er de boter in vlokjes over en bak de flaugnarde 30 minuten in de oven tot het beslag gestold is. Neem uit de oven en laat 5 minuten rusten. Zeef er een beetje poedersuiker over en serveer warm.

Bronvermelding