Zalmforel met kruidensla

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 35 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 25-01-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 zalmforellen
  • 3 takjes verse dragon
  • 5 takjes verse peterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 dl Pernod
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 100 gram slamelange
  • olijfolie voor invetten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Spoel de zalmforellen met koud stromend water. Was en verwijder de stelen van de dragon en de peterselie. Hak de kruiden fijn. Laat de kappertjes uitlekken en hak ze zeer fijn. Meng de kruiden met de kappertjes en bestrooi met peper en zout. Vul de buikholten van de zalmforellen met de helft van het kruidenmengsel. Vet de ovenschaal in en leg de zalmforellen erin. Roer de Pernod door de crème fraîche en verdeel dit over de zalmforellen. Snij de roomboter en verdeel het over de vis. Laat de zalmforellen afgedekt midden in de oven in ± 20 minuten gaar worden. Maak intussen een dressing van de olijfolie en de azijn. Schenk de dressing over de sla en de rest van het kruidenmengsel. Serveer de kruidensla bij de zalmforellen.

Bronvermelding