Country captain pie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 17-09-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gr aardappels
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 eieren
  • 500 gr half om half gehakt
  • 2 el rode curry pasta
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 2 tl kurkuma of kerrie
  • 1 pot linzen
  • 200 gr doperwten
  • zonnebloemolie

Bereiden

¿Verwarm de oven voor op 200 ºC. ¿Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. ¿Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom droog. ¿Pureer de aardappels met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met de crème fraîche en de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en peper. ¿Meng in een kom het gehakt met de currypasta. ¿Pel en snipper de ui . ¿Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de kurkuma circa 2 minuten. ¿Voeg het gehakt toe en bak in circa 8 minuten gaar en breng op smaak met een beetje zout en peper. ¿Snijd de tomaten in blokjes. ¿Giet de linzen af en spoel schoon. ¿Voeg de tomaten, linzen en de doperwten toe en roer door. ¿Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal. ¿Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel en strijk glad. ¿Bak de Country Sheppards pie in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Bronvermelding