Menu
Kroketjes gevuld met serranoham (Tapas)
Ingrediënten
- 40 gr bloem vermengd met zoet en peper
- 150 gr wit broodkruim of paneermeel
- 1 osgeklopt met 2 eetlepels melk
- 2 el melk
- olijfolie
- vulling:
- 2 ons serranoham in kleine reepjes
- 30 gr boter
- 30 gr bloem
- 2.5 dl melk
- 1/2 dl sherry
- 1/2 dl slagroom
- 1 el fijngeknipte peterselie
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- zout en versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de boter in een pannetje, roer de bloem er door en voeg langzm de melk erbij en blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat. Laat dit ongeveer zo'n 10 minuten op laag vuur doorkoken. Voeg ham, sherry, slagroom, peterselie, paprikapoeder, nootmuskaat, zout en peper toe en vermeng dit goed met elkaar. Strijk de hamragout uit op een plat bord en laat dit in de koelkast zo'n twee uur koud en stijf worden. Strooi de bloem en het broodkruim in diepe borden en doe het losgeklopte ei in een derde diep bord. Vorm van de hamragout kleine kroketjes en wentel ze vervolgens door de bloem, ei en het broodkruim.
Verhit de olijfolie en bak de kroketjes goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm.