Varkenshaasje (gemarineerd) met witte wijnsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 300 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 st. varkenshaasjes a 250 g.
  • zout en peper
  • 6 st. jeneverbessen
  • 1 st. laurierblaadje
  • 1/4 l. witte wijn
  • 50 g. boter
  • 1 eetl. bloem
  • 1/8 l. slagroom

Bereiden

Vlees inwrijven met zout en peper. In een kom met de bolle kant van een lepel de jeneverbessen kneuzen. Hieraan toevoegen: vlees, laurierblaadje en de wijn. Dit geheel ongeveer 5 uur wegzetten (dit is marineren). Wel het vlees af en toe eens een keertje omkeren. De bereiding: Het vlees uit de kom nemen en met keukenpapier droogdep- pen. In een braadpan de boter verhitten en hierin het vlees in zo'n 20 min. rondom gaar en bruin bakken. Intussen een schaal voorverwarmen. (gaat voortreffelijk in een magnetron) De marinade zeven. In kommetje bloem en slagroom tot een glad papje roeren. Vlees op een warme schaal leggen. Door bakvet in de braadpan de marinade roe- ren. Al roerend het bloempapje toevoegen en ongeveer 5 min. zachtjes door laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Op een plank het vlees in plakjes snijden en weer op schaal leggen. De saus erover schenken. Sperciebonen en gebakken aardappeltjes zijn er voortreffelijk bij!

Materialen

Flinke kom, braadpan, schaal, kommetje, snijplank.

Bronvermelding