Indisch rundvlees met kruiden en kokosmelk

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 105 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 sjalotjes
  • 750 gram riblappen
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • zout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 salamblad
  • 1/2 theelepel laospoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 liter vleesbouillon
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 125 ml kokosmelk

Bereiden

Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel de knoflook. Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees snel aan alle kanten aan en bestrooi het daarna met zout. Voeg de gesnipperde sjalotjes, de knoflook uit de knijper, de chilipoeder, salamblad, laospoeder en gemberpoeder toe. Schep alles door het vlees en giet de bouillon en ketjap in de pan. Breng het aan de kook. Temper de hittebron en laat het vleesmengsel, eventueel met een vlamverdeler onder de pan, ongeveer 1½ uur zachtjes stoven. Haal het salamblad uit de pan. Giet de kokosmelk in de pan en breng het aan de kook. Roer de kokosmelk door het vlees en laat alles, zonder deksel nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.

Bronvermelding