Gegratineerde tongrolletjes uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-07-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr tongfilet
  • 300 gr prei
  • 1 st bosuitje
  • 4 st gedroogde abrikozen
  • 150 gr verse roomkaas
  • 1 eetl fijngehakte basilicum
  • zout, versgemalen peper
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 4 eetl creme fraiche
  • 4 eetl geraspte parmezaanse kaas

Bereiden

Verwarm de over op 200 C. Snijd en was de prei. Doe in een vergiet en giet er een ketel kokend water over. Laat uitlekken. Snijd het bosuitje in ringetjes, de abrikoosjes in kleine stukjes. Meng in een kom de verse roomkaas met de uiringetjes, abrikoosjes, basilicum en zout en peper naar smaak. Spoel de tongfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Wrijf ze in met zout en peper, bestrijk de velkant met het roomkaasmengsel en rol ze op. Seek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Verdeel de prei over 4 kleine ingevette ovenschaaltjes en zet de tongrolletjes erop. Schenk de wijn over de prei. Schep op elk rolletje een beetje creme fraiche en strooi de parmezaanse kaas erover. Schuif de schaaltjes in de oven en laat in 10-15 min gaar worden en iets bruin kleuren. Lekker met gebakken krieltjes en een glas koele witte wijn!

Bronvermelding