Zelfgemaakte frambozenmousse. Een heel eenvoudig dessert wat je zo hebt gemaakt

Anders, Nagerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-05-2015 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram frambozen
  • 200 ml creme fraiche
  • 4 eetlepels suiker

Bereiden

Een lekkere luchtige frambozenmousse. Het enige nadeel, het moet wel nog een tijdje in de koelkast staan. Maar uiteindelijk was het zeker het wachten waard Begin met het pureren van de frambozen, bijvoorbeeld door een zeef dan ben je ook van de pitjes af. Zelf vond ik het wel lekker om wat structuur in de mousse te houden, dus heb ik de frambozen met een vork geprakt. Hier overheen 2 eetlepels suiker en roer het een beetje door. Doe in een kom de creme fraiche, om daar vervolgens twee eetlepels suiker voorzichtig doorheen te mengen. De geprakte/gepureerde frambozen erdoor en nogmaals voorzichtig mengen. Schep nu de mousse nu in een klein bakje of glaasje en zet het dan voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te laten stijven. Serveer het lekker met wat slagroom of nog wat verse frambozen, allebei kan natuurlijk ook! Een lekker en eenvoudig dessert, het moet alleen een tijdje de koelkast in. .

Bronvermelding