Menu
Pasta bolognese alla Ellen
Ingrediënten
- 1 blik tomaten in blokjes
- 125 gram ontbijtspek
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 400 gram gehakt
- 2 deciliter rode wijn
- 2 theelepels oregano
- 1 deciliter slagroom
- 1 wortel, in stukjes
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 deciliter rundvleesbouillon
Bereiden
Bak het ontbijtspek in 7 minuten uit, in een klein beetje olijfolie.
Voeg de groenten toe en bak 5 minuten mee.
Voeg het gehakt toe en bak 5-10 minuten mee.
Voeg zout, peper en de tomatenpuree toe en bak even mee.
Schenk de wijn erbij en laat verdampen op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes, bouillon en oregano toe en laat 2 uur sudderen.
Voeg tenslotte de slagroom toe, verwarm nog even mee.
Materialen
Stoofpan