Zonnevis in een parmezaans korstje

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-10-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • bakboter en olijfolie
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • 125 gram bloem
  • 150 gram broodkruimels (paneermeel)
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 400 gram tagliatelle verde
  • 4 visfilets (tilapia/pangasius)
  • 5 eetlepels pesto rosso
  • 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 50 gram pijnboompitten, geroosterd in de pan

Bereiden

- Meng in een kom/ op een bord de broodkruimels, parmezaanse kaas, zout en peper. - Breek de eieren boven een andere kom en klop ze los. - Doe bloem met wat zout en peper in een derde kom. - Haal elke moot vis eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruimmengsel. - Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking ¿al dente¿. - Verhit ondertussen een scheut olijfolie en wat boter in een koekenpan op hoog vuur. Leg de visfilets erin en bak ze voorzichtig 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin van kleur zijn. - Giet de pasta af en meng er de pesto rosso, de geroosterde pijnboompitten en de gehalveerde cherrytomaatjes doorheen. Serveer de vis op de tagliatelle.

Bronvermelding