Menu
Zonnevis in een parmezaans korstje
Ingrediënten
- bakboter en olijfolie
- zout en peper
- 2 eieren
- 125 gram bloem
- 150 gram broodkruimels (paneermeel)
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 400 gram tagliatelle verde
- 4 visfilets (tilapia/pangasius)
- 5 eetlepels pesto rosso
- 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
- 50 gram pijnboompitten, geroosterd in de pan
Bereiden
- Meng in een kom/ op een bord de broodkruimels, parmezaanse kaas, zout en peper.
- Breek de eieren boven een andere kom en klop ze los.
- Doe bloem met wat zout en peper in een derde kom.
- Haal elke moot vis eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruimmengsel.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking ¿al dente¿.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie en wat boter in een koekenpan op hoog vuur. Leg de visfilets erin en bak ze voorzichtig 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin van kleur zijn.
- Giet de pasta af en meng er de pesto rosso, de geroosterde pijnboompitten en de gehalveerde cherrytomaatjes doorheen. Serveer de vis op de tagliatelle.