Menu
Andalusische zuurkool
Ingrediënten
- 1 kg zuurkool
- 250 gram chorizo
- 8 el olijfolie
- 900 gram (biologische) kippendijfilet, in dikke repen
- zout en peper
- 2 grote uien, kleingesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el gemalen komijn, djintan
- 100 gram gedroogde abrikozen, in reepjes
- 80 gram witte amandelen
- 1/2 bosje verse munt, gehakt
Bereiden
Voorbereiding
Als je niet van heel zuur houdt: spoel de zuurkool af in een vergiet. Laat goed uitlekken en hak hem grof.
Bereidingswijze
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan en bak de chorizoplakjes omscheppend iets bruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Voeg 1 eetlepel olie en de kiprepen toe aan het braadvet en bak ze al omscheppend in maximaal 3 minuten bijna gaar. Bestrooi ze met zout en schep ze uit de pan. Schenk nog 2 eetlepels olie bij het bakvet. Bak ui en knoflook ca. 8 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om.
Verhit nog 3 eetlepels olie in de pan, en voeg de zuurkool, komijn, abrikozen, amandelen en chorizo toe. Laat afgedekt ca. 20 minuten smoren op laag vuur. Schep af en toe om en voeg nog wat olijfolie toe als het te droog wordt. Meng de kip door de zuurkool en laat nog even door en door warm worden.
Serveertips
Breng de zuurkool op smaak met peper, bestrooi gul met munt en serveer met Turks brood of Hollandse aardappelpuree.
Materialen
Stoofpan