Hamlapjes in bokbier met zuidvruchten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 16-10-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr. hamlappen
  • peper en zout
  • 2 el. bloem
  • 1 el. zonnebloemolie
  • 25 gr. boter
  • 125 gr. magere gerookte spekblokjes
  • 2 uien
  • 1 flesje bokbier
  • 2 el. schenkstroop
  • 150 ml. vleesbouillon
  • 1 tl. tijm gedroogd
  • 2 laurierblad
  • 200 gr. tuttifrutti

Bereiden

Maak de uien schoon en snijd in halve ringen Bestrooi het vlees met bloem, peper en zout. Verhit in de braadpan de olie en de boter en bak hierin de hamlapjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en bak in het braadvet de spekblokjes en de uienringen. Blus het geheel af met het bier en voeg toe het vlees, de schenkstroop, de bouillon, laurierblad en tijm. Stoof zachtjes met de deksel op de pan gedurende 45 minuten en voeg de laatste 20 minuten de tuttifrutti toe. Verwijder voor het opdienen de laurierblaadjes.

Materialen

grote braadpan

Bronvermelding