Menu
Luie zomerpasta
Ingrediënten
- 200 gram pasta naar keuze
- 1 bol buffelmozarella
- 5 geurige tomaten (pomodori)
- 1 handvol verse basilicum
- 1 teentje knoflook, geperst
- scheut olijfolie
- scheutje balsamicoazijn
- zout en peper
Bereiden
Dit gerecht valt of staat met écht lekkere, rijpe, geurige ingrediënten. Met taaie mozzarella werkt het niet!
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!
Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
Snij de mozzarella in stukjes, scheur de basilicum in reepjes.
Snij de tomaten kruislings in en dompel ze in het koken de water. Vis ze er met een schuimspaan of lepel weer uit (ditzelfde water gebruiken we zo voor de pasta). Haal de velletjes eraf, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
Vermeng de tomaat, mozzarella en basilicum in een grote kom en voeg de knoflook, olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper toe. Laat dit rustig even staan, terwijl je bijvoorbeeld zelf een glaasje wijntje neemt, dan kunnen de smaken goed intrekken.
Kook de pasta gaar en giet af in een zeef. Doe de hete pasta vervolgens direct over in de kom met de tomaat/mozzarella. Schep alles goed om. Door de hitte van de pasta begint de kaas te smelten en stijgen de heerlijke geuren van de basilicum en knoflook op.
Onmiddellijk serveren, want: de pasta wacht niet op de mensen, de mensen wachten op de pasta!